Tendon Hattrick 10,2mm (ST) red Standard Shield

Tendon Hattrick 10,2 ST 200m

kr 7.490

Kategorier: , , . Stikkord: .

Produktbeskrivelse

Ekstra slitesterkt tau, laget spesielt med tanke på topptauing og innøving av sportsruter, der du ofte kan oppleve at strømpa En skikkelig solid arbeidshest laget spesielt med tanke på topptauing og innøving av sportsruter. Tauet har et friksjonslag mellom kjernen og strømpa slik at strømpeslipp ikke forekommer. Tauet er mykt og har god håndterbarhet.
Bruk: Innendørsvegger og treningsfelt, gjerne topptauing.
For hvem: For deg som klatrer mye innendørs, nybegynner og erfaren.
Spesifikasjoner
 Diameter  10,2mm
 Vekt  66g pr/m
 Impregnering  Standard
 Statisk forlengelse  5,4 %
 Dynamisk forlengelse  33%
 UIAA-fall  5
 Fangrykk  8,2 kN
 Type  Enkelttau
 Sertifisering  EN892/CE1019
 Lengder  200m

Klasifisering av tau:

Enkelttau: Også kalt heltau. Brukes for seg selv, som enkelt tau. Det vanligste ved sportsklatring
og innendørsklatring 
Dobbeltau: Også kalt halvtau. Brukes alltid i par, men kobles vekselvis inn på mellomforankringene. I taulag på tre kan de som følger lederen klatre på et enkelt tau når de sikres ovenfra. Knytes sammen ved rappell, slik at det gir dobbel lengde i forhold til enkelttau. 
Tvillingtau: Skal alltid brukes i par, og alltid kobles sammen inn i mellomforankringene som om de var ett. Gir mulighet for lengre rappell og er mer sikkert mot kutt enn ett enkelttau. En del tau kombinerer flere av disse sertifiseringene, da kan en velge å bruke de beste egenskapene fra hver type tau. 
Impregnering:
Tendon har to typer impregnering: 
– Standard: Impregnering påført tauet etter at det er ferdig. Dette gir beskyttelse mot fuktighet, støv og skitt. Denne impregneringen vil slites bort etter hvert. 
– Complete Shield: UIAA (De internasjonale klatreforbundet) har jobbet i nesten 10 år for å finne en standard for sertifisering av tauimpregnering.
Den nye standarden er nå på plass og for at produsentene kan merke et tau med «UIAA Water repellant» må tauet igjennom en tøff test.
Tau som kun har impregnert strømpe oppfyller ikke kravene i testen, og langt ifra alle fullimpregnerte tau består testen. Tau som er merket med «UIAA Water repellant» er en ekstra sikkerhet for deg som bruker, ved at du får et tau som virkelig ikke trekker vann.
Tauene blir testet ved at de påføres en viss slitasje før de legges i et vannbad i 15 min. For å bestå testen kan ikke tauet absorbere mer enn 5% av sin opprinnelige vekt. Til sammenligning absorberer et ikke-behandlet tau rundt 50% av sin egen vekt, og en del tau som oppgis som impregnerte kan trekke opp til 20-40% av sin opprinnelige vekt. Alle tau fra Tendon som har Complete Shield (CS) impregnering er UIAA Water repellant sertifisert. 
Compact: Kjernen og strømpa er føyd sammen til en enhet de siste 15mm på hver ende av tauet. Tauet vil dermed ikke splitte seg opp og gjøre sjansen for strømpeglipp mindre. 
Midtmerke: Midten av tauet er merket med kontrastfarge (har ingen innvirkning på stryke eller strukturen i tauet). 
SBS: Hver kordel i strømpen er vevd for seg selv og ikke i par, som er det mest vanlige. Dette gir lavere friksjon (også i taubremsen!), og strømpen blir mer holdbar. 
CE: CE-symbolet forsikrer brukeren om at produktet er i henhold til gjeldene regler og normer. 
UIAA: Det internasjonale klatre- og alpinist forbundet. Produkter merket med UIAA-logoen møter forbundets krav til utstyr, som ofte er enda mer krevende enn kravene stilt i CE-standarden.
Facebookgoogle_plus

Anmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser ennå. Vil du skrive en?

Bli den første som skriver en anmeldelse “Tendon Hattrick 10,2 ST 200m”