Tendon Hattrick 9,7mm ST

Fra: kr 1.299

Nullstill valg
Kategorier: , , . Stikkord: .

Produktbeskrivelse

Lettvekts enkelttau med god håndterbarhet. Tynt nok til at du ikke føler at tauet bremser deg, tykt nok til at du kan øve inn ruter med det. En favoritt blant sportsklatrere.

Bruk: Sportsklatring og topptauing. Diameteren tatt i betraktning, så tåler tauet en støyt.
For hvem: For erfarne klatrere eller ivrige «up and coming»-klatrere som kan håndtere den tynne diameteren i taubremsen.

Hattrick-serien fra Tendon er laget spesielt med tanke på topptauing og intensiv innøving av ruter der du tar mange fall. Ved å veve en tynn strømpe mellom kjernen og strømpa på tauet får du et friksjonssjikt som motvirker at strømpa «slipper» kjernen. Dette er et kjent problem som gjerne oppstår når klatrer mye på topptau.
Om du skader tauet slik at strømpa kuttes, vil strømpa fortsatt henge i kjernen og du kan dermed trygt bli firt ned til bakken.
Hattrick-serien er perfekt for deg som klatrer mye innendørs.

Spesifikasjoner
 Diameter  9,7mm
 Impregnering  Standard
 Vekt  61 g/m
 Impregnering  Standard
 Statisk forlengelse  9,0 %
 Dynamisk forlengelse  29%
 UIAA-fall  5
 Fangrykk  8,4 kN
 Type  Enkelttau
 Sertifisering  EN892/CE1019
 Lengder  50,60 og 70m

Klasifisering av tau:

Enkelttau: Også kalt heltau. Brukes for seg selv, som enkelt tau. Det vanligste ved sportsklatring
og innendørsklatring    Dobbeltau: Også kalt halvtau. Brukes alltid i par, men kobles vekselvis inn på mellomforankringene. I taulag på tre kan de som følger lederen klatre på et enkelt tau når de sikres ovenfra. Knytes sammen ved rappell, slik at det gir dobbel lengde i forhold til enkelttau.    Tvillingtau: Skal alltid brukes i par, og alltid kobles sammen inn i mellomforankringene som om de var ett. Gir mulighet for lengre rappell og er mer sikkert mot kutt enn ett enkelttau. En del tau kombinerer flere av disse sertifiseringene, da kan en velge å bruke de beste egenskapene fra hver type tau.    Impregnering:
Tendon har to typer impregnering: 
   – Standard: Impregnering påført tauet etter at det er ferdig. Dette gir beskyttelse mot fuktighet, støv og skitt. Denne impregneringen vil slites bort etter hvert.    – Complete Shield: UIAA (De internasjonale klatreforbundet) har jobbet i nesten 10 år for å finne en standard for sertifisering av tauimpregnering.
Den nye standarden er nå på plass og for at produsentene kan merke et tau med «UIAA Water repellant» må tauet igjennom en tøff test.
Tau som kun har impregnert strømpe oppfyller ikke kravene i testen, og langt ifra alle fullimpregnerte tau består testen. Tau som er merket med «UIAA Water repellant» er en ekstra sikkerhet for deg som bruker, ved at du får et tau som virkelig ikke trekker vann.
Tauene blir testet ved at de påføres en viss slitasje før de legges i et vannbad i 15 min. For å bestå testen kan ikke tauet absorbere mer enn 5% av sin opprinnelige vekt. Til sammenligning absorberer et ikke-behandlet tau rundt 50% av sin egen vekt, og en del tau som oppgis som impregnerte kan trekke opp til 20-40% av sin opprinnelige vekt. Alle tau fra Tendon som har Complete Shield (CS) impregnering er UIAA Water repellant sertifisert. 
   Compact: Kjernen og strømpa er føyd sammen til en enhet de siste 15mm på hver ende av tauet. Tauet vil dermed ikke splitte seg opp og gjøre sjansen for strømpeglipp mindre.

Midtmerke: Midten av tauet er merket med kontrastfarge (har ingen innvirkning på stryke eller strukturen i tauet).
SBS: Hver kordel i strømpen er vevd for seg selv og ikke i par, som er det mest vanlige. Dette gir lavere friksjon (også i taubremsen!), og strømpen blir mer holdbar.
CE: CE-symbolet forsikrer brukeren om at produktet er i henhold til gjeldene regler og normer.    UIAA: Det internasjonale klatre- og alpinist forbundet. Produkter merket med UIAA-logoen møter forbundets krav til utstyr, som ofte er enda mer krevende enn kravene stilt i CE-standarden.

Facebookgoogle_plus